Ce sa faci

CE POTI FACE IN CAZUL IN CARE AI NEVOIE DE TRACTARE AUTO?

 

Este de preferat sa apelezi la o firma specializata in tractari auto. Este cea mai indicata si rapida solutie.  Fie ca ai nevoie de aceste servicii in Sibiu pentru ca ti s-a intamplat sa ai probleme cu masina chiar in oras, de servicii non-stop pentru ca tocmai in mijlocul noptii s-a ivit defectiunea, sau de servicii ieftine pentru ca nu te asteptai la cheltuieli neprevazute, noi te putem ajuta.

Stim ca te gandesti ca nu o sa ai tocmai tu nevoie de o tractare auto dar, astfel de nevoi pot aparea in viata oricarei masini, inclusiv in viata masinii tale. Niciodata nu stii cand vei avea nevoie de o firma de tractari si chiar daca automobilul tau este abia scos din fabrica asta nu inseamna ca este ferit de probleme. Nu te poti asigura pe deplin ca nu o sa ai probleme atunci cand pornesti la drum, deoarece fiecare calatorie presupune obstacolele ei, unele mai mari altele mai mici, iar tot ceea ce poti face este sa fii cat mai pregatit pentru orice situatie.

Echipa noastra este una formata din profestionisti ce iti garanteaza ca iti vor rezolva in timp record o eventuala problema ce necesita tractare auto.

Te putem ajuta cu: tractari auto in Sibiu precum si tractari auto in Romania non-stop si ieftine.

Ne propunem sa venim in intampinarea soferilor pentru care masina este de o importanta capitala. Ce pot face acestia cand masina se strica iar in zona nu este niciun service auto sau cand niciun prieten nu le poate sari in ajutor? Multi soferi pusi in aceasta situatie incearca sa isi rezolve problema pe cont propriu dar sunt si altii care apeleaza la specialistii in tractari auto. In final si majoritatea soferilor din prima categorie ajung la aceasi concluzie: atunci cand exista firme care se ocupa cu astfel de servicii, care ofera tractari non-stop si tractari auto ieftine, de ce sa nu beneficieze de serviciile lor?

Majoritatea firmelor care presteaza astfel de servicii se ocupa cu tractari auto Bucuresti insa, unele dintre acestea parcurg si kilometri suplimentari pentru a ajuta soferii mai ghinionisti.

Oricare ar fi problema ta, ca sofer, noi iti garantam ca o putem rezolva cu ajutorul specialistilor nostri.

Experienta vasta, diversitatea problemelor pe care le-au rezolvat in timp si calitatea serviciilor oferite ne recomanda drept solutia problemelor tale in trafic.

Noi iti oferim servicii de tractari auto ieftine si desi te poti gandi “De ce sa nu chem un prieten sa ma ajute? Macar nu imi ia bani” , iti garantam ca serviciile oferite de profesionistii din domeniul tractarilor auto sunt net superioare reparatiilor facute de persoane necalificate, fie ei chiar si prieteni pasionati de domeniul auto.

Un alt argument pentru a apela la o firma specializata in tractari auto este constituit de faptul ca sunt sigure.

Gandeste-te ca este foarte periculos pentru o persoana care nu este spcialista in astfel de lucruri sa transporte pe drumurile publice o masina deja avariata . Mai mult, exista riscul de a ii provoca masinii alte noi probleme.

Apeland la firma noastra de tractari auto poti scapa si de aceasta grija. Firma noastra exista pentru ca a facut dovada ca are un personal calificat , apt sa foloseasca foarte corect instrumentele de tractare. Din acest motiv numarul accidentelor rutiere provocate de specialistii nostri este nul.

In schimb, numarul accidentelor provocate din cauza masinilor tractate de catre amatori este unul mare si este in crestere.

Pentru a evita o astfel de situatie neplacuta speram deja ca stiti ce trebuie facut: ne puteti contacta pentru problemle legate de tractari auto in Sibiu.

 

Remorcarea in siguranta

 

Cum remorchezi în siguranţă

 • ambele maşini trebuie să semnalizeze corect;

 • trebuie folosite doar bare şi şufe omologate;

 • lungimea trebuie să fie de maximum 5 m pentru bară şi, respectiv, de 3-5 m pentru şufă;

 • bara sau şufa de remorcare nu se ataşează niciodată pe diagonală între maşini;

 • viteza maximă recomandată e de 30 km/h;

 • atenţie sporită, frânare timpurie;

 • şufa de remorcare trebuie să fie tot timpul întinsă;

 • noaptea, sistemele de iluminare şi semnalizare trebuie să funcţioneze corect

 •   Ce maşini pot fi remorcate? Numai maşinile defecte pot fi remorcate, nu şi cele neînmatriculate. Aşadar, nu poţi să tractezi o rablă la cimitirul de maşini, trebuie să foloseşti o platformă în acest caz.
 • Care sunt regulile pentru mijlocul de remorcare? Potrivit legii, trebuie folosită o bară de remorcare, care să aibă cel mult 5 metri. O şufă flexibilă de 3-5 metri este permisă în cazul autoturismelor, dacă sistemele de frânare şi de direcţie sunt funcţionale.
  Care este limita de viteză pentru remorcare? Legea nu specifică o limită de viteză, dar noi îţi recomandăm să nu depăşeşti 30 km/h. Pentru că, fără motor, asistarea direcţiei şi a frânării nu funcţionează, iar efortul pentru acţionarea acestora e mare. La viteze mici, şoferul maşinii defecte are astfel mai mult timp să acţioneze.
  Este adevărat că şoferul maşinii tractate nu trebuie să aibă permis? Nu este adevărat. Potrivit legii, ambii şoferi trebuie să posede permis de conducere valabil pentru categoriile de vehicule respective.
  Cum trebuie semnalizate cele două maşini? Maşina tractată trebuie să folosească aceleaşi semnale luminoase ca şi maşina care tractează. Atunci când sistemul de iluminare şi semnalizare nu funcţionează, e interzisă remorcarea pe timpul nopţii sau în condiţii de vizibilitate scăzută. De asemenea, pe timpul zilei, remorcarea e permisă numai după aplicarea pe spatele maşinii tractate a inscripţionării “Fără semnalizare“ şi a indicatorului “Alte pericole“.
  Maşinile mici pot tracta altele mai mari? Nu. Maşina tractată nu trebuie să aibă masa mai mare decât a celei care o tractează, cu excepţia cazului în care e vorba de o maşină specializată de depanare.
  Pe ce distanţă maximă pot fi tractate maşinile? Legislaţia nu prevede o limită pentru distanţă, dar în general, remorcarea trebuie efectuată pe distanţe scurte, până la garaj sau la cel mai apropiat atelier specializat.
  Este permisă remorcarea pe autostrăzi? Legislaţia nu prevede nici o excepţie pentru autostrăzi, dar trebuie ţinut cont că deplasarea cu viteză mică a unor vehicule pe o autostradă determină apariţia unor pericole serioase pentru siguranţa circulaţiei.
  Motocicletele pot fi tractate? Nu. Remorcarea oricărui vehicul cu două roţi, cu sau fără ataş, este interzisă de lege.
  Ce amenzi rişti? Nerespectarea regulilor privind tractarea se pedepseşte cu 9-20 de puncte de amendă sau chiar cu o amendă care, la salariul minim actual, este de 720 de lei.

Tractarea unei remorci

 

Tractarea unei remorci, indiferent daca aceasta este mare sau mica, recesita o inspectie a autoturismului, inclusiv a carligulului de remorcare si a luminilor (stopuri si semnalizatoare), precum si unele masuri de precautie suplimentare de siguranta, pentru a putea conduce in conditii optime. In multe tari este impusa prin lege o anumita limita de viteza inferioara pentru autoturismele care tracteaza o remorca precum si o anumita banda de circulatie, unde traficul este mai lent. Inainte de a pleca la drum intr-o alta tara cu o remorca, interesati-va pentru a afla regulamentul rutier impus de legislatia tarii respective.

Este imperativ sa retineti faptul ca un autoturism care tracteaza o remorca necesita un spatiu de oprire suplimentar. Este nevoie, de asemenea de un spatiu si timp suplimentar la schimbarea benzilor de circulatie, la viraje sau atunci cand mergeti cu spatele. In general ar trebui sa fiti constienti ca atunci cand conduceti o masina si tractati o remorca, pentru a evita o situatia neprevazuta, este bine sa mentineti o distanta superioara decat atunci cand conduceti un automobil fara a tracta o remorca.

Verificari inainte de a pleca la drum

Inainte de a porni la un drum cu o remorca, asigurati-va ca aceasta este conectata la carligul de remorcare iar luminile de frana si semnalizatoarele functioneaza in mod normal. In primul rand verificati carligul. Pentru un carlig normal de forma sferica, limba remorcii trebuie sa fie atasata corect iar mecanismul de blocare pozitionat corespunzator. Pentru un plus de siguranta, o conexiune intre un autoturism si o remorca ar trebui sa implice de asemenea doua lanturi pozitionate in forma de X, care sa lege cele doua vehicule mentionate mai sus. Dupa ce ati atasat remorca la carligul masinii, trageti in sus entru a va asigura ca nu se va desprinde. In cazul in care conexiunea se desprinde, aceasta va trebui refacuta.

Odata ce ati realizat conexiunea mecanica dintre autoturism si remorca, urmeaza conexiunea electrica. Conectati mufa cu firele electrice ale remorcii la priza autoturismului, dupa care verificati luminile de frana si semnalizatoarele. In mod normal veti avea nevoie de ajutorul unei alte persoane pentru a verifica aceste semnale luminoase. Este foarte important ca luminile de frana ale remorcii sa functioneze corespunzator. In caz contrar, soferii care circula in spatele remorcii dumneavoastra nu vor fi in masura sa prevada intentiile voastre atunci cand incetiniti sau schimbati directia de mers. Pe intuneric ei nu vor fi in masura sa va vada deloc. In cazul in care atat conexiune mecanica cat si cea electrica sunt in regula, puteti porni la drum.

Inainte de a porni la drum pe autostrada, asigurati-va ca sunteti familiarizat cu tractarea uneri remorci. O modalitate buna de a va obisnui cu tractarea unei remorci este sa executati cateva manevre intr-un parcare goala sau intr-o zona in care nu puteti pune in pericol pietonii sau alti soferi. Mersul cu spatele poate fi deosebit de dificil deoarece veti fi nevoiti sa virati in sens opus fata de directia in care doriti sa mergeti. Deci daca doriti ca remorca sa mearga inspre stanga, va trebui sa virati de volan in partea dreapta.

O alta manevra dificila pentru cei care tracteaza o remorca este executarea virajelor. Virajele trebuie luate largi pentru a nu scoate remorca in afara drumului sau pentru a agata garduri sau stalpi. Daca executati un viraj prea stramt atunci cand tractati o remorca, veti pune atat pe voi cat si pietonii sau alti conducatori auto in pericol. Daca incepeti un viraj si credeti ca este rpea stramt, opriti-va, calmati-va si incercati sa executati virajul din nou, de aceasta data mai larg.

Fiti constienti de lungimea ansamblului autoturism-remorca, mai ales atunci cand doriti sa depasiti un alt autoturism. Tineti minte ca cu cat remorca este incarcata mai tare, cu atat veti opri mai greu.Pastrati o distanta suplimentara fata de alte masini si testati puterea de franare al autoturismului vostru, pentru a fi pregatiti in caz ca trebuie sa opriti brusc. De asemenea asigurati-va ca marfa incarcata nu depaseste capacitatea maxima autorizata a remorcii.

CONTACT RAPID

ADRESA NOASTRA

TRACTARI  AUTO SIBIU NON STOP  
 SC DINAMIC HEALTH SRL
TEL +40742854483
 

Ramaneti conectati cu noi